marți, 3 iunie 2008

Oi extraterestre la Constanţa


Un cioban din satul constănţean Arsa s-a trezit cu stâna plină de oi verzi. Veterinarii spun că mioarele şi-au schimbat culoarea peste noapte, după ce au fost tratate cu piatră vânătă pentru vindecarea unei dermatite alergice.
Oile extraterestre au invadat satul constănţean Arsa. Creaturile, cu lâna şi pielea de culoare verde, păşteau liniştite la marginea localităţii, până când lumea a dat buluc să le vadă. Misterul creaturilor cu înfăţişare marţiană s-a risipit repede, după ce medicii veterinari au luat probe pe care le-au analizat în laborator. Oile sunt obişnuite, doar că au suferit o intoxicare cu piatră vânătă.
Un cioban din satul Arsa, judeţul Constanţa, s-a trezit ieri dimineaţă cu târla plină de oi verzi. Iniţial, a crezut că cineva i-a făcut o glumă şi le-a vopsit lâna, însă nu era aşa. Ţurcanele lui au suferit o transformare peste noapte, schimbându-şi culoarea. Speriat că s-a întâmplat ceva foarte grav cu oile lui, baciul a dat fuga repede la veterinar pentru a-l chema să vadă lucru’ dracului.
Cine mai pomenise până la el oi cu lâna verde?
Lămurirea a venit în scurt timp. Oile au căpătat culoarea verde în urma tratamentelor aplicate pentru vindecarea dermatitei alergice de care sufereau.
Directorul Autorităţii Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, dr. Grigore Mertoiu, s-a declarat chiar amuzat de această situaţie şi a precizat că a discutat şi cu medicul veterinar zonal pentru a se lămuri cum s-au înverzit oile. El spune că, iniţial, animalele au fost diagnosticate în urmă cu ceva timp cu dermatită alergică şi că s-au încercat mai multe tratamente pentru însănătoşirea oilor. El spune că s-au folosit chiar şi tratamente mai „empirice”, albastru de metilen şi zeamă din viţă de vie şi nu s-a reuşit înlăturarea bolii.
Oile au fost tratate cu piatră vânătă şi deşi doar câteva erau bolnave, animalele care stau îngrămădite una în alta, s-au înverzit toate. „S-au înverzit săracele, fuseseră identificate câteva şi au fost tratate de dermatită, dar tratamentul s-a luat pe lână de la una la alta”, a declarat dr. Grigore Mertoiu. Oile au căpătat pe piele şi lână o culoare verde.
Dr. Grigore Mertoiu a precizat că din punct de vedere veterinar se vor preleva mai multe probe care vor fi testate în laboratorul de specialitate pentru a se găsi un tratament corespunzător pentru tratarea oilor, dar a precizat că dermatita de care acestea suferă nu prezintă niciun pericol.
Cum sătenii nu au fost convinşi de explicaţiile veterinarilor, ei îi aşteaptă la Arsa pe Scully, Mulder şi Dan Diaconescu să desluşească misterul oiţelor marţiene. Menţionăm că Luis Lazarus a intrat deja în posesia unor declaraţii şocante ale martorilor. Despre ce legătură există între dispariţia avocatei de la Braşov şi oile extraterestre de la Arsa veţi afla mai multe zilele următoare, de la Dan Diaconescu, în direct.

Niciun comentariu: